مهارتورم و رشد توليد

چهل و هشتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد صبح روز پنجشنبه برابر با 18 دی ماه 1399 با حضور جناب آقای علی  نیکزاد ثمرین"نایب رئیس محترم مجلس شورای اسلامی" در محل اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی یزد برگزار شد
«علی نیکزاد ثمرین» نائب رییس مجلس یازدهم شورا اسلامی نوید در نشست شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت که امروز در اتاق بازرگانی یزد برگزار شد، اقدامات موثری برای کاهش مشکلات تولید توسط مجلس داد و گفت: در کمیسیون تلفیق اخذ مالیات از تولید کنندگان از 25 درصد به 20 درصد کاهش یافته است.

وی با بیان این که معافیت مالیاتی اصناف نیز از 36 میلیون به 100 میلیون تومان کاهش یافته است، گفت: به جد شاهد بودم که هیچ رای مخالفی در خصوص این مسئله در کمیسیون تلفیق نداشتیم که نشاندهنده هماهنگی و حمایت مجلس از تولید است.

وی با اعلام آمادگی نسبت به کمک به و حمایت از تولید کنندگان با برگزاری جلسات مشترکی به همراه وزرای مربوطه، در خصوص مسائل مطرح شده توسط بخش خصوصی توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: در خصوص صندوق بازنشستگان باید منابع مالی ان دیده شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از موافقت کمال با با استقلال نهادهای مدنی خبر داد و گفت: نسبت به کوتاه کردن دست دلالان در خصوص مسائل مطرح شده و نظارت جدی دولت در این خصوص تاکید کرد و وخواستار برخورد جدی در این زمینه شد.

وی با بیان این که یزد از تفکر اقتصادی بالایی در سطح کشور برخوردار است، بیان کرد: سختکوشی و قوت تولیدکنندگان این عرصه علاوه بر حرکت درست در مسیر تولید خصوصا در راستای فرمایشات رهبری، نشان دهنده این است که این بخش دور از دلالی و اقتصاد نادرست در حال فعالیت هستند.

وی اقتصاد فعلی کشور را بر مبنای دلالی دانست و گفت: محور فعالیت های دولت حمایت ازبخش خصوصی و تولید نیست.

این نماینده مجلس با بیان این که فرمابشات رهبری در راستای فرهنگسازی اقتصاد است،گفت: در حال حاضرجنگ ما با کشورهای دشمن جنگی اقتصادی است که بخش خصوصی جبهه مقاومت ان هستند.

وی به قشر بیکار جامعه اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان میتوانند سرمایه ها و ثروت خود را در بانک ها انباشته و بدون دغدغه درآمد داشته باشند اما در مسیر پرریسک تولید قدم نهاده اند .

وی به اختلاف خارج از قانون و عرف برخی از وزرای کاملا مرتبط اشاره کرد و گفت: شما یزدی ها اقتصاد خود را بر محور دلالی انجام نمی دهید و برای تولید زحمت زیادی می کشید و این اقتصاد شرافتمندانه است و همین مسئله موجب شده تا مشکلات زیادی داشته باشد که باید حل و فصل شود.

وی با بیان این که دولت باید مدیریت نقدینگی سرمایه ها و ثروت کشور را انجام دهد، گفت: باید مد نظر داشته باشیم که نمیتوانیم جنگ اقتصادی را بپذیریم و ارایش جنگی نگیریم.

نیکزاد در بخش دیگری از سخنانش بر تفویض اختیارات به مراکز استان‌ها اشاره کرد و گفت: مجلس کاملا موافق تولید و توسعه و پویایی اقتصاد است و در این رابطه اقدام میکند.
حمایت دولت در احیای صنایع تعطیل شده یزد

«محمد علی طالبی» استاندار یزد با بیان این که تعامل دولت، مجلس و بخش خصوصی در یزد بسیار مطلوب است، اظهار کرد: از ظرفیت هایی مانند ستاد مقاومتی و ستاد تسهیل در راستای رفع مشکلات بخش خصوصی استفاده شده است.

وی با بیان این که در سطح کلان نیازمند گفت و گوی پررنگتر دولت و مجلس هستیم، گفت: هر آنچه دولت بتواند در رفع ان اهتمام داشته باشد برای رفع آن اقدام میکند و و مجلس نیز باید در این خصوص کمک کند و مسائلی مانند صادرات، تولید و سایر مسائل بخش خصوصی با همکاری دو جانبه این دو بخش در کشور حل شود.

استاندار یزد از اهتمام دولت و بخش خصوصی و نمایندگان مجلس برای راه اندازی مجدد بخش های تولیدی تعطیل شده اشاره کرد و گفت: تمام تلاش خود را برای بازگرداندن چنین واحدهایی در شهرستان ها و مرکز استان به کار گرفته ایم و برای پیشرفت تولید و اقتصاد از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.
لزوم جدی تمرکززدایی در حمایت از تولید

«محمد صالح جوکار» نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی با بیان این که سهم دولت درسرمایه گذاری و تولید استان یزد 5 درصد و مابقی متعلق به بخش خصوصی است، اظهار کرد: به نظر میرسد دولت به رقیبی با بخش خصوصی تبدیل شده و حتی این مسئله در سطح کلان کشور نیز احساس میشود.

وی با بیان این که تمرکز زدایی یکی از نیازهای این استان است، گفت: باید استان در محدوده اختیارات خود بتواند برای تسریع فرایند برخی از اقدامات خصوصا در زمینه تولید و اقتصاد، تصمیم گیری و اختیاراتی داشته باشد.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف شورا کوچککردن بدنه دولت بوده، گفت: به نظر میرسد در حال حاضر در مجلساین هدف دنبال نمیشود و به دنبال توسعه بخش خصوصی نیستیم به طوری که در سران قوا نیز تصمیمات مورد نیز در این جهت نبوده است.

وی با تاکید بر این که در خصوص قانون های موجود نیازمند بازنگری و اصلاحاتی هستیم، گفت: یکی از این قوانین که باید به طور جدی نیز دنبال شود مسئله ارزش افزوده و اخذ آن از آخرین بخش زنجیره تولید است.
نگرانی بخش خصوصی از تغیر قوانین مربوط به استقلال نهادهای مدنی

«محمدرضا قمی» دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و رییس اتاق بازرگانی یزد، از طرحی در خصوص تغییر قوانین نهادهای مدنی مستقل برای بخش خصوصی با 127 سال سابقه «اتاق بازرگانی» را ارائه دادند، گفت: به نظر میرسد در این شرایط خاص باید نهادهای مشغول به کارو فعالیت مورد تشویش اذهان و نگرانی قرار نگرفته و در خصوص طرح های مذکور از افراد با تجربه نظرخواهی شود.

قمی با تاکید براین که تمرکز زدایی باید در دستور کار مجلس باشد، گفت: درخواست فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان این است که مسائل کلیدی و حساس نیازمند رفتن و مراجعه به دستگاه های مرکزی در پایتخت نباشد و اختیاراتی به دستگاه های استانی واگذار شود.

وی با بیان اینکه حساسیت رقابت در تولید نیازمند تمرکززدایی و کاهش بروکراسی اداری است، تصریح کرد: این مسئله که سبقه طولانی مدتی در کشور دارد باید توسط نمایندگان با هدف رفع در هزینه و زمان و برداشتن سدی برای تولید مورد توجه قرار گرفته و در این باره اقدام شود.

وی با اشاره به این که شنیده ها حاکی از این است که طرح بازنشستگی پیش از موعد و ارائه برای مشاغل زیان آور و سخت توسط جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اقدامی برازنده و زیبنده برای کارکنان بود، اظهار کرد: ظاهرا طرحی مقبول و مناسب به نظر میرسد که منجر به ایجاد اشتغال فصلی پس از بازنشستگی شده است.

وی با بیان این که بازنشستگی زودتر از موعد این افراد و نیاز به رفع معیشت، آن ها را دوباره به سمت بازار سوق میدهد، از پر شدن ظرفیت اشتغال توسط این بخش گلایه کرد و گفت: مردان با سابقه کاری 25 و زنان با سابقه کاری 20 ساله بازنشسته شده و ضمن دریافت مستمری بازنشستگی وارد بازار کار نیز میشوند.

این مسئول تصریح کرد: این اتفاق برای جوانان و با هدف اصلی اشتغالزایی برای آنهاانجام شد اما در مسیر متعالی هدف مذکور حرکت نکرده لذا جز افزایش بدهکاری صندوق بازنشستگی مزیت دیگری ندارد.