مهارتورم و رشد توليد

اولین نشست خبری اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد در دوره دهم هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی یزد با حضور مجتبی دستمالچیان رییس اتاق بازرگانی صنایع،  معادن و کشاورزی یزد، علی اصغر بیگی یزدی قائم مقام اتاق بازرگانی، محمد سپهر دبیرکل و کامیار دهقانی‌ دبیر اجرایی اتاق یزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی صنایع،  معادن و کشاورزی استان یزد، مجتبی دستمالچیان رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد در اولین نشست خبری پس از انتخابات هیئت نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی یزد ضمن گرامیداشت ۱۷ مرداد و روز خبرنگار، رسالت خبرنگاران را سنگین و حساس عنوان کرد و افزود: شغل خبرنگاری از آن جهت حساس است که با قضاوت اشتباه و جمله ای ناصحیح می تواند آبروی فردی بیگناه را در معرض خطر قرار دهد.

وی با بیان اینکه دوره دهم اتاق بازرگانی یزد با نگاهی متفاوت نسبت به دوره های قبل و با تکیه بر شفافیت، پذیرای انتقادات سازنده اصحاب رسانه است، تصریح کرد: انتقاد سازنده را وسیله رشد و شکوفایی می دانیم.

 

دولت به تعهدات خود نسبت به نیروگاه های خود تامین صنایع عمل کند

دستمالچیان در ادامه به مسائل مختلف صنعت و تولید در کشور و استان یزد اشاره و موضوع قطع برق واحدهای تولیدی را یکی از این موارد دانست و گفت: هفته گذشته شاهد قطعی و خاموشی برق بیشتر از جدول اعلام شده بودیم در حالیکه این ناهماهنگی ها بین صنعت برق و تولید می تواند زیانبار باشد و حتی با تخریب سیستم های یک کارخانه و تحمیل هزینه تعمیرات در قیمت تمام شده محصول نیز تغییر ایجاد می کند.

وی خاموشی هر ساعت در یک کارخانه را مصادف با 20 درصد کاهش تولید دانست و افزود: عوامل زیادی بر قیمت تمام شده محصول موثر هستند، سوختن بوردهای الکتریکی و قسمت های الکتریکی دستگاه ها ناشی از قطع برق بار هزینه ای را بر واحد های صنعتی و بر قیمت محصول تحمیل می کند.

دستمالچیان در ادامه با تاکید بر اینکه صنعتگران همیشه همراه دولتمردان و دستگاه های خدمت‌رسان هستند، افزود: شرکت برق خرید دیزل ژنراتور را با شرط تامین گازوئیل به تولید کننده پیشنهاد داده است این در حالیست که بسیاری از تولید کننده ها در تأمین گازوئیل دیزل ژنراتورها با مشکل مواجه شدند.

 

نبود توجیه اقتصادی تولید برق در کشور

وی عدم سرمایه گذاری در حوزه برق را عامل کمبود برق دانست و افزود: نبود توجیه اقتصادی در سرمایه‌گذاری حوزه برق باعث شده تا این انرژی در کشور با کمبود مواجه شود بنابراین دولت باید همکاری بهتری در این زمینه با بخش خصوصی داشته باشد.

رییس اتاق بازرگانی یزد با اعلام اینکه هم اکنون  حدود۳۴۰۰ واحد صنعتی در یزد وجود دارد، اظهارداشت: ۳۰۰ واحد صنعتی یزد راکد، ۹۰۰ واحد نیمه فعال و  حدود ۲۳۰۰ فعال در استان یزد مشغول به تولید هستند.

دستمالچیان با اشاره به تعداد کارت بازرگانی فعال گفت: هم اکنون ۸۰۰ کارت بازرگانی حقوقی، ۳۴۰ کارت بازرگانی حقیقی در اتاق بازرگانی یزد فعال است که در سال جاری ۹۵ کارت بازرگانی حقوقی، ۲۶ کارت حقیقی تمدید و ۵۵ کارت حقوقی و ۱۰ کارت بازرگانی حقیقی صادر شده است.

 

نقش پررنگ کمیسیون های اتاق بازرگانی یزد در دوره جدید

دستمالچیان نقش کمیسیون های اتاق بازرگانی را پررنگ تر از دوره های قبل دانست و گفت: ورود به کمیسیون های اتاق بازرگانی برای فعالان اقتصادی و بخش خصوصی آزاد است و از تشکل های خصوصی صنعتی و اتاق اصناف درخواست داریم حضور فعال در کمیسیون های اتاق یزد داشته باشد.

 وی در خصوص سیاست اتاق بازرگانی در مباحث صادراتی گفت: اتاق بازرگانی دستگاه اجرایی نیست بر همین اساس کمیسیون هایی برای ارائه راه حل معضلات تولید تشکیل شده که یکی از آنها کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد است.

دستمالچیان پاسخ به سوال خبرنگاران با تاکید اینکه برخی گفته ها درباره صنعت نادرست و غیر واقعی است، عنوان کرد: انرژی در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها ارزان است ولی رانت نیست چون برای همه به طور یکسان در دسترس است.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این شبهه که صنعتگران ارز را به خارج می برند و بر نمی گردانند، توضیح داد:  خارج کردن ارز و برنگرداندن آن توسط یک تولید کننده  صحیح نیست چرا که واحد تولیدی اگر پول را برنگرداند نمی تواند مواد اولیه تهیه کند و حقیقت این است که وام بانکی نیز جوابگوی تهیه مواد اولیه وارداتی نیست.

وی با تاکید بر اینکه با وجود تحریم های سنگین برخی تولیدات ایرانی با نمونه خارجی آن رقابت می کند، تصریح کرد: شرکتی که می خواهد مواد اولیه از خارج وارد کند ناچار است هزینه های مازاد را متحمل شود ولی باز هم در این شرایط صنعت استان یزد با قدرت به پیش رفته است.

 

بیش از ۷۷ میلیون دلار صادرات پنج ماه سال ۱۴۰۲

دستمالچیان با بیان اینکه صنایع استان یزد معتبر و نام یزدی یک برند است، در خصوص مسئولیت های اجتماعی صنایع، گفت: صنایع استان یزد در زمان کرونا داوطلبانه میلیاردها تومان هزینه کردند حتی در تابستان صنایعی داوطلبانه برق صنعت خود را قطع کردند تا به مردم خاموشی برق تحمیل نشود و این‌ها مواردی است که درباره مسئوليت اجتماعی منتشر نشده است.

رییس اتاق بازرگانی یزد با تصریح بر اینکه بیشترین حجم صادرات در ایران فراورده های نفتی و یا معدنی است، عنوان کرد: در یزد آنچه بیشترین حجم صادرات را دارد کالای تمام شده است و صادرات مواد اولیه جایگاهی از نظر آماری ندارد.

دستمالچیان با اشاره به آمار اخیر صادرات و واردات استان یزد اظهارداشت: یزد رتبه ۸ کشور در صادرات و رتبه ۱۸ در واردات را به خود اختصاص داده است، کاشی و سرامیک عمده کالای صادراتی استان یزد است که رقم صادراتی بیش از ۷۷ میلیون دلار را از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۲۱ مرداد ماه به ثبت رسانده است.

 وی بیشترین صادرات استان یزد را در حوزه کاشی و سرامیک، خشکبار، شیشه، کابل، شیشه، نخ و پلی اتیلن، پارچه و پدر شوینده عنوان کرد‌.

رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد در خصوص کیفیت محصولات کشاورزی صادراتی یزد گفت: کیفیت محصولات کشاورزی قبل از اینکه مربوط به صادرات و برگرداندن آن از مرز باشد بحث سلامت مردم ایران است و باید نظارت بهداشت بر درصد سم موجود در محصولات کشاورزی برای بازار داخلی و خارجی با حساسیت بیشتری مورد توجه باشد.

 

سرچشمه مشکلات اداری صنایع از مدیران میانی است

وی با بیان اینکه محصولات صنعتی یزد در حوزه کیفیت از کالای اروپایی بالاتر است، از خود تحریمی ها گلایه کرد و ضمن تشکر از ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه در حل مشکلات فراقانونی صنایع، از مسئولان دولت و مجلس خواست تا نسبت به قوانین دست و پا گیر تولید به ویژه در زمینه گمرک و ترخیص کالا تجدید نظر کنند.

دستمالچیان بیشترین مشکل صنعت در امور اداری را مربوط به عدم همکاری مدیران میانی استان دانست و عنوان کرد: در حالی که مدیران ارشد استان با سرعت و دلسوزی مشکلات صنایع را رفع می کنند، سرچشمه مشکلات اداری صنایع از مدیران میانی است.

وی در ادامه به مبحث بورس اشاره کرد و گفت: خانواده ها و سرمایه گذاران یزدی در بورس حضور فعال دارند ولی شرکتهای یزدی استقبال چندانی نداشتند به طوریکه فقط ۱۸ شرکت یزدی در بورس و فرابورس هستند بر این اساس دوره آموزشی اتاق بازرگانی یزد در حوزه بورس برگزار شد چراکه مقدور نیست از این پس تامین مالی از سوی بانک ها انجام شود و شرکت‌ها باید از طریق بورس به تأمین مالی اقدام کنند.

دستمالچیان در ادامه انحصار در تولید مواد اولیه و عرضه انحصاری در بورس را یک عامل چالش بازار در قیمت ها عنوان کرد.

 

تعرفه واردات کالای ایرانی به سوریه صفر شد

رییس اتاق بازرگانی یزد شروع فعالیت هیئت نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی یزد را از تاریخ ۲۰ اردیبهشت اعلام کرد و افزود: در این مدت ۸ جلسه هیئت نمایندگان و ۴ جلسه اصلی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و ۱۵ جلسه تخصصی برگزار شده است.

دستمالچیان یکی از دستاوردهای دور دهم اتاق بازرگانی یزد پس از سفر هیئت تجاری سوریه را صفر شدن تعرفه واردات کالای ایرانی به سوریه عنوان کرد.

رییس اتاق بازرگانی صنایع،  معادن و کشاورزی استان یزد در خصوص گزارش عملکرد اتاق طی ۳ ماه گذشته، به تشکیل جلسه شورای تخصصی بسیج تجار و فعالین اقتصادی، ایجاد ۶ هسته اندیشه ورز با همکاری بسیج اصناف کشور و نخبگان استان، برگزاری دوره های آموزشی تشریفات بین الملل، سامانه جامع تجارت، برگزاری همایش بورس، دعوت از هیئت تجاری سوریه اشاره کرد و گفت: در مدت ۳ ماهه فعالیت دوره دهم اتاق بازرگانی ۷۷۱ نفر در دوره های آموزشی مختلف اتاق شرکت کردند همچنین همکاری با اتاق بازرگانی استان های همجوار در حال شکل‌گیری است و تفاهم نامه همکاری با اتاق بازرگانی اصفهان به زودی منعقد می گردد.