مهارتورم و رشد توليد

دکتر محمدرضا مشاهیری، دبیر ستاد اجرایی آب و کشاورزی یزد و نائب رئیس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست وآب اتاق ایران، گفت: از 19 دشت استان 16 دشت بعلت برداشت اضافی از آب های زیرزمینی در شرایط ممنوعه، و 3 دشت از نظر کیفی دارای آب شورهستند. کسری آب زیرزمینی استان 384 میلیون مترمکعب درسال 99-400 و متوسط کسری دردراز مدت 243 مترمکعب است. همچنین توجه به محیط زیست و توسعه پایدار و آب بسیار حائز اهمیت می باشد.
مهم ترین مسائل مطرح در حوزه کشاورزی و آب:
• آموزش درامر:
- مصرف بهینه آب
- اصلاح الگوی کشت
- تعیین بازار هدف (مهم ترین ماموریت)
- کاهش ضایعات
• نظارت بر عملکرد معدن کاوان و معدن کاران جهت جلوگیری از آسیب به محیط زیست
آقای مهندس عباس حاجی حسینی، معاون سازمان جهاد کشاورزی استان، ضمن ارائه برنامه های سازگاری با کم آبی و ارتقاء بهره وری آب کشاورزی گفت: مسائل ریزگردها وبیابان زایی امروز مربوط به استفاده ناصحیح از آب و تفکرات ناصحیح درمورد محیط زیست در گذشته است. اولین توجه باید به محیط زیست و توسعه پایدار باشد. وی افزود: 30 درصد از محصولات کشاورزی از زمان کشت بذرتا برداشت محصول به علت آفات، علف های هرز و نگه داری نامناسب به ضایعات تبدیل می شود. در بحث امنیت غذایی و پایش تولیدات برنامه ریزی صورت گرفته است. در بحث مدیریت آبهای سطحی هدر رفت ناشی از عدم مدیریت آب بارندگی های ناگهانی به میزان ده ها چاه کشاورزی می باشد.