مهارتورم و رشد توليد

راهبردهای استان برای توسعه صنعت دامپروری
محمدعلی طالبی» استاندار یزد در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد در اتاق بازرگانی استان با موضوع مشکلات مربوط به صنعت دامداری و دامپروری برگزار شد، با اشاره به این که در خصوص نرخ شیر و گوشت باید قیمت‌گذاری‌ها مورد توجه قرار بگیرد، گفت: ما مجری سیاست‌هایی هستیم که به آن‌ها نقد داریم اما در شرایط موجود، این روش‌ها بهترین راهکار بودند و راهکار دیگری نمی‌توانست اتخاذ شود.
وی با بیان این که در راستای حمایت از بخش دامپروری استان که بخشی قوی در کشور است، گفت: با وجود همه محدودیت‌ها، در بسیاری از محصولات حوزه دام و طیور جزو سرآمدهای کشوری هستیم که نشان‌دهنده توانمندی و عملکرد خوب بخش دامپروری و دستگاه‌های مرتبط است.
استاندار با بیان این که در آستانه انتخابات باید مصوبه‌ای برای افزایش قیمت‌ها داشته باشیم، گفت: باید تمرکز را برای حمایت از بخش دامپروری در اعطای تسهیلات و کمک‌های فنی و اعتباری داشته باشیم.
وی به لزوم کمک رسانی دولت در خصوص کاهش هزینه‌ها و تامین علوفه برای دامداران تاکید کرد و گفت: بعضاً در خصوص برخی از این مشکلات، استان هم اختیاری از خود ندارد و لازم است با اعطای آنالیزها و بررسی‌های موجود به ستاد تنظیم بازار کشور نسبت به رفع این مشکلات به خصوص در مورد اصلاح قیمت‌های تنظیم شده بکوشیم.
«سید مسعود عظیمی» معاون اقتصادی استاندار هم با بیان این که رویکردهای متفاوت حمایتی و توانمندسازی، دو رویکرد متفاوت در مدیریت وضعیت اقتصادی حوزه دامپروری هستند، گفت: تا زمانی که رویکردها متفاوت هستند، نمی توانیم انتظار تحولی داشته باشیم چرا که رویکرد حمایتی در نهایت به حمایت و رویکرد توانمندسازی در پایان منجر به توانمند شدن می‌شود و این دو متفاوت از یکدیگر هستند.
وی با اشاره به این که باید توان بخش خصوصی را ارتقا دهیم، بیان کرد: باید اقدامات به سمتی سوق یابد که بهره وری در حوزه دام ارتقا یابد و قیمت تمام شده منجر به حفظ دام‌های موجود و افزایش بهره‌وری در بخش تولیدات شود.
عظیمی با تاکید بر این که باید ژنتیک دام نیز مورد حمایت قرار گیرد، گفت: با اصلاح نژادها باید به بهره‌وری دام کمک کنیم و منشاء توزیع دامهای سبک و سنگین پربازده باشیم.
وی با بیان این که علف‌های هرز اراضی بزرگ کشاورزی باید در راستای تولید علوفه به کار گرفته شوند، تصریح کرد: باید در خصوص تامین علوفه دام‌ها، آموزش‌های کافی را به کشاورزان و دامپروران ارائه کنیم و از سوی دیگر خوراک دام را به سمت مواد مغذی سوق دهیم.
این مسئول به ضرورت ایجاد زیرساخت‌های فراوری و صنایع تکمیلی دامپروی مانند تولیدات لبنیات اشاره کرد و گفت: این واحدها می‌توانند در تولید فراوری محصولات دامی به صورت مویرگی دامداران را حمایت کنند و در عین حال نیز دامداران باید مورد حمایت‌های حقوقی قرار گیرند تا بتوانند قراردادهای خوبی با واحدهای تولیدی منعقد کنند.
وی نسبت به ایحاد شفافیت در حوزه دامپروری و دامداری تاکید کرد و گفت: باید همانگونه که تضمین‌ها بانکی از دامداران اخذ می‌شود، سیستم مانیتورینگ به دامدار حق دسترسی به حساب تولیدی را بدهد تا از طریق شفافیت در این حوزه از وضعیت محصولاتش مطلع شوند.
معاون استاندار با تاکید بر این که باید در خصوص بخش دولتی و خصوصی به سمت تامین امنیت غذایی برویم، گفت: در این باره نیز می‌توانیم قیمت‌گذاری را بر مبنای عرضه و تقاضا انجام دهیم.
«محمدرضا قمی» رئیس اتاق بازرگانی استان نیز با بیان این که کشور در سال ۹۹ با وجود همه مشکلات به خوبی بر مسائل به ویژه ارزآوری در کشور و حفظ اشتغال به جز خدمات فائق آمد، گفت: در سال ۱۴۰۰ با تمهیدات دولت در ارتباط با واکسن و رعایت پروتکل‌ها، خوشبختانه پیک چهارم هم رو به کاهش است و روند واکسیناسیون در حال تسریع است.
وی افزود: متاسفانه برخی از تصمیمات با ریشه در مسائل اقتصادی می‌تواند در بلند مدت مثمر ثمر باشد که در این رابطه باید در حال حاضر به سرعت در مورد آنها اقدام شود.
وی ایجاد وقفه در خصوص اجرای چک‌های سیار را مانع تولید دانست و گفت: این چک‌ها نیاز به آموزش دارند که اشخاص در خصوص مبادلات و کسب و کار به مشکلات فایق آیند چرا که اکثریت جامعه در کسب و کار خصوصا بازار و تولید با روش استفاده از سیستم‌ها و سامانه‌ها آشنا نیستند و در حالی متقاضی خرید و تولید وجود دارد اما نحوه مبادله وجود ندارد.
این مسئول در خصوص اهمیت این چک ها نیز تصریح کرد: فرصت تنفس به جامعه داده نمی‌شود، هر چند که خوب بودن این چک ها در مسئله شفافیت مشخص است اما در شرایط کنونی نیازمند جدی تنفس برای آماده شدن جامعه برای صدور چک‌های سیار هستیم.
قمی با بیان این که این مسئله برای خود بانکها هم چالش برانگیز است، گفت: لازم است تنفسی در بخش خدمات و تولید و بازار برای ارائه آموزش های لازم داده شود تا در این موضوع حرکت‌های مدنظر در عمل مثبت باشد.