مهارتورم و رشد توليد

دیدار و نشست هم اندیشی سرکنسول پاکستان در ایران با نائب رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی یزد(جناب آقای دکتر امیرجلیلی)در خصوص بررسی مسائل و مشکلات و راههای گسترش تجارت بین دو کشور خصوصا از طریق استان یزد روز چهارشنبه 12 شهریورماه 1399 در محل اتاق برگزار شد

سرکنسول پاکستان در ایران(محمد رفیع) بیان داشت :ایران با پاکستان روابط ویژه‌ای دارد، نیازهای قرن ۲۱ اقتضایات خود را دارد که یکی از آن‌ها توسعه بیشتر روابط تجاری است.

وی با بیان اینکه به علت حسن همجواری و همسایگی دو کشور نیاز به روابط خاصی در دو سوی مرز در راستای ارتقا تجارت دارند، افزود: ما از دستاوردهای زیاد ایران در دو دهه اخیر مطلع هستیم ضمن اینکه در راستای تجارت با ایران چهارچوبی برای خود داریم.

سرکنسول پاکستان در ایران گفت: یکی از چارچوب‌های ما قرارداد تعرفه ترجیحی است که شامل ۶۰ عنوان کالا برای صادرات و واردات از ایران و پاکستان در آن مشخص شده است.

رفیع هدف از توسعه تجارت را دریافت اطلاعات دست اول در راستای ارتقا فعالیت‌های تجاری و ارتباط با جوامع تجاری دانست و تصریح کرد: فرصت‌های موجود در ایران را به بازرگانان پاکستانی منعکس می‌کنم لذا اولویت برتر من مسائل تجاری در ایران است.

رفیع یادآور شد: بیشترین فعالیت‌های تجاری پاکستان به استان سیستان و بلوچستان محدود می‌شد ضمن اینکه ما تا به حال نمایندگانی از استان‌های یزد و کرمان در اجلاس مشترک تجاری نداشتیم و خرسند هستیم که در اجلاس آینده حضور پیدا می‌کنید.
سرکنسول پاکستان در ایران گفت: در حال حاضر بالغ بر ۶۰ قلم کالا از ایران به پاکستان در مسیرهای ریلی و جاده‌ای صادر می‌شود ضمن اینکه ما به دنبال ارتقا خط فعالیت‌های تجاری به استان‌های کرمان و یزد هستیم که در این زمینه آماده پذیرش پیشنهادات هستیم.
وی ابراز داشت: از جمله مشکلات عمده در خصوص فعالیت‌های تجاری بین دو کشور وجود تحریم‌ها و به خصوص تحریم‌های بانکی است که در حال حاضر به دنبال راه حلی برای رفع این مسئله هستیم ضمن اینکه گزینه پیشنهادی فعالیت تهاتری است که در شش ماه آینده نهایی خواهد شد که امیدواریم مؤثر واقع شود.
وی یادآور شد: پاکستان به دنبال افزایش روابط تجاری با استان یزد از مسیر جاده‌ای، ریلی و دریایی است.

در ادامه این نشست آقای دکتر امیرجلیلی نیز با ابراز خرسندی از پیشنهادات ارائه شده و همچنین اعلام آمادگی استان یزد جهت هر چه بیشتر شدن همکاری های اقتصادی دو کشور از  طریق این استان به پتانسیل های صادراتی و واحدهای تولیدی استان اشاره نمودند و ابراز امیدواری کردند که هر چه سریعتر پیشنهاد مربوط به فعالیت تهاتری اجرایی گردد تا تولیدکنندگان یزدی و پاکستانی بتوانند بدون مشکلات بانکی مربوط به تحریم ها به داد و ستد بپردازند و همچنین اضافه نمودند که حتما تعدادی از نمایندگان استان یزد در اجلاس مشترک مطرح شده حضور خواهند یافت