مهارتورم و رشد توليد

چهل و چهارمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با موضوع ،بررسی مسائل ومشکلات بخش دامپروری وگلخانه داران استان، در محل اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی یزد برگزار شد

پایین بودن شاخص مواد اولیه در یزد
محمدرضا قمی: رییس اتاق بازرگانی یزد در ابتدای این نشست، ضمن ارائه اماری براساس شاخص‌های کشوری و استان اظهار کرد: در کل پرسشنامه که با مشارکت 4686 بنگاه اقتصادی کوچک و بزرگ برگزار شده، سه مولفه غیرقابل پیش بینی بودن قیمت‌ها ومواد اولیه و بی ثباتی مقررات ناظر بر کسب و کار صنعتی و تولیدی و کشاورزی است.وی افزود: از این سه مولفه، سیستان بلوچستان، کرمان و تهران از نظر شاخص‌ها وضعیت بسیار بدتری نسبت به سایرین داشتند و در این بین بهترین محیط کسب و کار براساس این مولفه ها استانهای آذربایجان غربی، زنجان و مرکزی است.این مسئول شاخص محیط کسب و کار در یزد در بازه زمانی بهار سال 99 را 5.66. اعلام کرد و گفت: این شاخص نشان دهنده وضعیت مثبت یزد نسبت به کل کشور دارد. البته ضمن این که در زمستان 98 شاخص استان 5.65 بوده که در مجموع، عملکرد مدیران و سیاست گذاران محدوده استان نسبت به شاخص کل کشور مثبت و موقعیت یزد در این خصوص مناسب است.وی با بیان این که در ارزیابی‌هاکشاورزی نسبت به بخشهای صنعت و خدمات وضعیت بدتری دارد، گفت: کشاورزی نامناسب تر از دیگر بخش‌هاست

این جلسه به بحث کشاورزی اختصاص داده شده تا بتواند هم راستا با صنعت و خدمات جلو بیاید.
این مسئول افزود: شاخص موجودی مواد اولیه و لوازم خریداری شده یزد عدد35.22 را نشان میدهد که بدترین زیرشاخص در روزهای گذشته است و اکثر فعالان به شدت با کمبود مواد اولیه و لوازم مورد نیاز روبرو هستند.
وی در ادامه با بیان این که عدد شاخص کل صنعت 55.25 را نشان میدهد گفت: در مجموع فعالیت‌های صنعتی در تیرماه روند افزایشی نسبت به خرداد ماه داشته است و این یعنی تولید بیشتر بوده و کمبود مواد اولیه هم نشان دهنده روند صعودی تولیدات است.
این مسئول با بیان این که تقاضا نیز براساس شاخص ها کاهش یافته خواستار توجه جدی به این حوزه شد.

دکتر طالبی (استاندار محترم یزد) در این جلسه با بیان این که ارائه امارهایی با توجه به شاخص‌ها اقدام موثری است، تصریح کرد: رویکرد ارائه آمار برمبنای شاخص‌ها در جلسات شورای گفت و گو می تواند منجر به شناسایی مشکلات و کمک به تشریع در حل انها شود.
وی سیاست استان را مبنی بر حمایت از اشتغال دامداری و گلخانه‌ها و همچنین استفاده بهینه از ظرفیت‌های استان در حوزه منابع به خصوص آب اعلام کرد و گفت: این درحالی است که در بحث اشتغال این دو بخش به خصوص گلخانه‌ها بنابر برخی از امار 70 تا 80 درصد از اشتغال این حوزه مربوط به اتباع بیگانه و غیربومی‌هاست.
ایشان در ادامه با گلایه از این وضعیت در یزد و ضرورت رفع این مسئله اظهار کرد: وضعیت در زمینه اشتغال افراد غیربومی وضعیت خوبی نیست به طوری که چالش‌های اجتماعی ایجاد شده ناشی از این وضعیت قابل کتمان نبوده و پتانسیل ایجاد چالش‌هایی را در حوزه امنیتی دارد.
وی ادامه داد: چرا باید از بخشی حمایت کنیم که اشتغال آن برای استان نیست؟ چرا باید زمین و آب دولتی برای بخشی باشد که اشتغال ان برای ما نیست؟

تسهیلات را به چه منظوری باید به این حوزه اختصاص داد زمانی که علاوه بر ما، تبعات این چالش‌ها در وهله اول زمینه ساز ایجاد مشکل برای خود شما می‌‎شود؟
استاندار یزد با بیان این که بی‌توجهی به اشتغال اتباع و غیربومیان در حوزه گلخانه‌ها و دامداری‌ها میتواند منجر به ایجاد شرایط بد اجتماعی شود، گفت: این مسئله می‌تواند اعتراضات مردمی و اقداماتی از سوی مردم را به دنبال داشته باشد پس در کنار دولت، اتحادیه‌های دامداران و گلخانه‌داران نیز باید این مسئله را چالش بدانند و نسبت به رفع ان بکوشند.
وی به مسائل و مشکلات ایستگاه‌های جمع آوری شیر اشاره کرد و خواستار رفع هر چه سریعتر مشکلات این بخش به خصوص به واسطه دامپزشکی استان در بازه کمتر از یک ماه شد.
طالبی به کشوری بودن مشکل نهاده‌های دامی اشاره کرد و گفت: البته مسئولان در سطح کشور دستوراتی به منظور پیگیری و رفع آن صادر کرده‌اند اما ما نیز موظف به پیگیری استانی این مشکل هستیم.
وی افزود: رفع مشکلاتی مانند حمل و نقل نهاده‌های دامی و ارائه تسهیلات و مسائل گلخانه‌ها، لازم است که فعالان این حوزه ها وارد عمل شوند

✅از طرفی میتوانند شرکتی را در این حوزه مانند نمونه های دیگر در بخشهای مختلف استان راه اندازی کنند.
این مسئول با بیان این که تصورات اشتباهی در زمینه مسئول بودن دولت در قبال بازاریابی و صادرات شکل گرفته است، گفت: باید فعالان صنعت کشاورزی استان با افراد مربوطه شرکت‌هایی را ایجاد کنند و این مسائل را به سرانجام برسانند.
وی به ضرورت ایجاد ساختارهایی برای تسهیل مسئله صادرات اشاره و تصریح کرد: این ساختار می‌تواند مسائل فنی صادرات و تولید کنندگان بخش صادرات و کشاورزی را پیگیری و فعالان را به پایانه‌های صادراتی وصل کند که البته در این باره پیشگامان اعلام امادگی کرده و خوب است که سایر پیشنهادات نیزدر قالب مصوبات ابلاغ شود.

کشاورزی در بخش صدور مجوزها چالاک شود
«مسعود عظیمی» معاون امور اقتصادی استاندار یزد با اشاره به ضرورت ایجاد شهرک‌های گلخانه ای در کمک به رفع بخشی از دغدغه‌های تامین اب و مدیریتی، گفت: باید مجتمع های دامداری و گلخانه ها کنار هم باشند.
وی در مورد مسائل نهاده های دامداران نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: بخش خصوصی زراعت، گلخانه و دامداری‌ها باید کنار هم قرار بگیرند تا مشکلاتشان را حل و فصل کنند.
این مسئول به مشکلات بخش کشاورزی و کند بودن در صدور مجوزهای سرمایه گذاری اشاره و تصریح کرد:
مقرر شده است تا این بخش فرایند صدور مجوزها را کوچک و چالاک شود مشروط بر این که این مورد خواسته و مطالبه سازمان جهاد کشاورزی هم باشد.