مهارتورم و رشد توليد

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عمان به معرفی کشور پادشاهی عمان از موقعیت اقتصادی و تجاری این کشور در زمینه تولید ناخالص داخلی، صادرات و واردات، اقدام های انجام گرفته در زمینه جذب سرمایه گذار، قوانین مالیاتی و نحوه ثبت شرکت ها پرداخت .
آناهیتا فرزام افزود:کشور عمان با اقتصاد مبتنی بر نفت رشد کرده و منبع اصلی درآمد همین است اما از طریق کشاورزی و گردشگری نیز درآمد داشته است.
وی گفت: تولید ناخالص داخلی در کشور عمان ، بیشترین سهم را از نفت گرفته و کشاورزی تنها یک درصد سهم داشته و خدمات 46 درصد از این سهمیه را به خود اختصاص داده است.
فرزام اظهار داشت: کشور عمان به 150 کشور دنیا صادرات دارد که 10 کشور بیشترین حجم صادرات را از کشور عمان دارند که یکی از آنها چین است.
وی تصریح کرد: حجم مبادلات تجاری ایران و عمان رشد قابل توجهی در چهار سال گذشته داشته است.
همچنین رئیس اتاق بازرگانی استان یزد گفت: موضوع تجارت امروز در دنیا تک بعدی نیست و همه کشورها در تلاش برای جذب سرمایه گذاری هستند و باید همواره به تجارت برد- برد فکر کرد.
محمد رضا قمی افزود: کشور عمان برای ما بسیار دارای اهمیت است و امیدوارم از اطلاعاتی که ارائه می شود نهایت بهره را ببریم.
استان یزد بترتیب در حوزه معدنی ، صنعتی و صدور محصولات غیرنفتی ، رتبه های دوم ، چهارم و هشتم کشور را دارا می باشد.
3 هزار و 700 پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی 80 هزار میلیارد ریال و با حدود یکصد هزار نفر اشتغال صنعتی در استان وجود دارد.
این استان در حالی که 1.1 درصد جمعیت کشور را داراست ولی به لحاظ تولید صنعتی 4.4 درصد سهم تولید این بخش را در کشور دارد .
هم اکنون استان یزد رتبه اول کشور را به لحاظ تنوع معدنی با شناسایی بیش از 30 نوع ماده معدنی و رتبه دوم ذخایر معدنی با یک میلیارد و 677 میلیون تن ذخیره را دارد و تامین 50 درصد خوراک فولاد کشور در این استان انجام می شود.

این استان در سال گذشته 407 قلم کالا به 93 کشور جهان صادرات داشته است