مهارتورم و رشد توليد

رئیس اتاق ایران و سفیر قرقیزستان در تهران با یکدیگر دیدار کردند. در این نشست بر لزوم اهمیت توسعه سطح روابط بین دو کشور تأکید شد. در این بین احیای پرواز مستقیم بین تهران و بیشکک مورد تأکید قرار گرفت.
 به اعتقاد آوازبک عبدالرزاک‌اف، سفیر قرقیزستان در تهران، نبود این خط هوایی تاکنون آسیب‌های زیادی به سطح روابط اقتصادی دو کشور وارد کرده و اجازه رشد به آن نداده است.
وی معتقد است اگر این پرواز وجود داشت سطح روابط بیش از این توسعه پیدا می‌کرد. در حال حاضر تجار ایرانی و قزاقستانی برای مراوده با یکدیگر باید هزینه و زمان بسیاری را صرف کرده و از طریق کشور سوم به تهران یا بیشکک سفر کنند. بنابراین مسئولان و مقامات قرقیزستان در تلاشند تا به کمک رایزنی با دولت ایران این پرواز را در گذشته نیز برقرار بوده، احیا کنند.
بر اساس اظهارات وی این درخواست دولت قرقیزستان به صورت کتبی در اختیار مسئولان و دولتمردان ایرانی قرار گرفته است. حمایت اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی از راه‌اندازی مجدد این خط هوایی می‌تواند به اجرایی شدن آن سرعت ببخشد.
سفیر قرقیزستان ادامه داد: دولت این کشور آزادی پنجم را برای همه ایرلاین‌های فعال در این کشور منظور کرده است، به این معنا که اگر پروازی از تهران به این کشور صورت گیرد، اجازه دارد به مقصد سوم هم پرواز کند و لزومی ندارد که حتماً به تهران بازگردد. این روند برای اقتصادی‌تر شدن پروازها نیز مؤثر خواهد بود.
در ادامه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران با اعلام این خبر که فوریت بررسی لایحه پیوستن ایران به اوراسیا در مجلس به تصویب رسیده است و به زودی نهایی خواهد شد، گفت: بنابراین پیش‌بینی می‌شود با پیوستن ایران به اوراسیا سطح روابط ایران با کشورهای این منطقه گسترش پیدا کند، پس لازم است زمینه ارتباط راحت‌تر و سریع‌تر بین تجار و بازرگانان ایرانی و قرقیزستانی فراهم شود.
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور گفت: بدون شک در این شرایط، تجار بیشتری خواستار سفر به منطقه اوراسیا هستند و تجارت بین ایران و کشورهای عضو CIS نیز رشد می‌یابد. از طرف دیگر در بلندمدت نیز راه‌اندازی این خط هوایی اقتصادی‌تر می‌شود. بنابراین اتاق ایران نهایت حمایت خود را از این موضوع خواهد داشت